PROJECT

UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS

Muzium Pendidikan Nasional

OLD VS NEW

Constructed way back in the 1920s, this building has undergone a series of refurbishments to continually conserve its special elements and characteristics.

Protected under the National Conservation Act, the challenges experienced were mostly related to designing the spaces within with the concept of ‘Adaptive Reuse’ in mind as well as  ‘conserve the old while celebrating the new’.

The building now functions as the new Muzium Pendidikan Nasional exhibiting the historical events in the national education industry.

Contrasting with the conservative exterior, making it as element of surprise, the splashes of bold colours and playful structures inside were intentional to spark interest in the visitors who are mostly young students.